Stripmuseum korting 2019

Alle Stripmuseum kortingen, acties en kortingscodes

 » 
 » 

Stripmuseum korting: Bespaar €3 met een CJP-pas!

Ben je in het bezit van een CJP pas? En ben je van plan om naar het Stripmuseum in Groningen te gaan... lees verder

Vergelijkbare acties

Tot 44% Korting op Madame Tussauds Tickets bij Groupon

Ontmoet al je favoriete bekendheden bij Madame Tussauds Amsterdam!... lees verder

Nú €3,- Korting op Tickets voor de Heineken Experience bij Ticketbar

Beleef de Heineken Experience met €2,- korting en ontvang een rondleiding van 1,5 uur... lees verder

Heineken Experience VIP: nu €55,-

Met deze Heineken Experience VIP geniet je van een geweldige rondleiding van 2,5 uur... lees verder

Amsterdam Light Festival Fietstour voor 2 Personen

Beleef het Amsterdam Light Festival op een unieke manier... lees verder

Verlopen acties van Stripmuseum

Actie
Stripmuseum aanbieding: Ontvang tot 54% korting bij Groupon!

Over het Nederlands Stripmuseum

Het Nederlands Stripmuseum noemt zichzelf niet voor niets het leukste museum van Nederland. Gevestigd in Groningen, kan je hier terecht voor collecties over striptekeningen, filmpjes, spelletjes en stripboeken. Helden van vroeger, zoals Tom Poes, Asterix en Lambik, komen tot leven, maar ook nieuwe personages zoals Kiekeboe en Spongebob. Het aantal striphelden dat afgebeeld wordt is aanzienlijk, maar er is voor ieder wat wils van Donald Duck tot Sigmund en van Dora tot Ollie B. Bommel.

Wat kan je bij het museum doen?

Behalve dat je kan lezen over de verschillende helden, kan je hier ook leren hoe strips gemaakt worden van begin tot eind. Het museum heeft zelfs de kleinste strip ter wereld in haar collectie die afgebeeld is op een mensenhaar. In het atelier kan je je eigen strip maken over je familie, maar je kan ook zien hoe bekende tekenaars te werk gaan. En behalve het museum is hier ook een aanzienlijk archief gevestigd met duizenden tijdschriften, stripboeken en krantenknipsels. Veel redenen dus om dit museum te bezoeken met je familie. En door middel van een korting stripmuseum hoeft dit geen duur uitje te worden.

Korting Stripmuseum

Ben je van plan om naar het Nederlands Stripmuseum in Groningen te gaan? Dan is de kans groot dat je kunt besaparen op de tickets. Als je bijvoorbeeld een CJP-pas hebt, dan krijg je altijd €3 korting op een ticket! Heb je geen CJP-pas? Dan is er alsnog een kans dat je kunt besparen op de toegangskaarten. Er zijn namelijk met regelmaat Nederlands Stripmuseum aanbiedingen en acties bij andere websites. Denk hierbij aan websites zoals ActieVanDeDag, Groupon en Groupactie. Als er bij zo'n website ewen Stripmuseum korting is, dan is een ticket vaak tot wel 50% afgeprijsd! Al deze aanbiedingen, acties en bijvoorbeeld kortingscodes plaatsen wij direct voor je op onze website wanneer ze beschikbaar zijn.

Mijnheer Prikkebeen

Museum-voorzitter Bert Brink benadrukte bij het openen van het museum in 2004 waarom Groningen een gepaste stad is voor dit museum. Hier werd namelijk de strip Monsieur Cryptogame van Rudolf Topler vertaald naar het Nederlands door J.A.A. Goeverneur. Deze strips werden uitgegeven in Groningen met de titel Mijnheer Prikkebeenin en deze zijn nu nog bekend als het eerste Nederlandse stripverhaal.

Openingstijden en entreeprijzen

Je kan het museum bezoeken van dinsdag tot en met vrijdag van 12:30 tot 17:00 uur en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00. Tijdens de vakantie zijn er andere openingstijden en tijdens de feestdagen is het museum gesloten. Het is verstandig om de website te bezoeken als je twijfelt over de dag dat je wilt gaan. Volwassenen kunnen een kaartje kopen voor €8,95, maar kinderen, senioren en studenten kunnen binnen komen met een korting Stripmuseum.Mensen met een Museumjaarkaart kunnen gratis naar binnen. Voor €59,90 kan je een jaar lang gratis meer dan 400 Nederlandse musea bezoeken. Ook worden er kinderfeestjes georganiseerd waar entree en een bezoek naar McDonalds kunnen worden gecombineerd. Zo heb je een onvergetelijke dag uit voor je kind en vriendjes. Ook kunnen de kinderen genieten van een workshop striptekenen, waar ze nog lange tijd over na zullen praten. Je kan binnen 10 minuten van het station naar het stripmuseum lopen dat aan de Westerhaven gevestigd is in Groningen.

De Museumwinkel

In de museumwinkel kan je allerlei strips vinden van zowel bekende helden als nieuwe uitgaven. Populaire series zijn altijd compleet verkrijgbaar, net als tijdschriften en oude antieke strips. Behalve boeken en tijdschriften kan je natuurlijk ook allerlei strip gerelateerde hebbedingetjes vinden. En je hoeft geen entree te kopen voor het museum, de winkel is voor iedereen te bezoeken.

Het archief

De grote collectie van stripboeken, krantenknipsels en tijdschriften die wordt bewaard in het archief kan je op afspraak in zien. Iedereen die ze nodig heeft voor onderzoek of zelfstudie kan hier terecht. Als je zeker wilt weten dat jouw boek er tussen zit, kan je online de catalogus bekijken .

Beoordeling Stripmuseum

9 van 10 sterren
gebaseerd op stemmen

Over Stripmuseum

Adres Stripmuseum Groningen

Westerhaven 71
9718 AC Groningen
Nederland

Contact Stripmuseum Groningen

Tel: 050-3178470
E-mail: info@stripmuseum.nl

Openingstijden Stripmuseum

Buiten vakanties
Maandag gesloten
Dinsdag t/m vrijdag: 12.30 - 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 10.00 - 17.00 uur
Tijdens de vakanties
Maandag: 12.30 - 17.00 uur
Dinsdag t/m zondag: 10.00 - 17.00 uur
 
Op enkele dagen in het jaar is het Nederlands Stripmuseum in Groningen gesloten. Kijk op de website voor actuele openingstijden.
Stripmuseum voordelen
  Leukste museum van Nederland
  Krijg korting met een CJP-pas
  Regelmatig een aanbieding of actie

Meer kortingscodes