De 10 beste airfryer aanbiedingen

Wij hebben voor jou de beste airfryer acties en aanbiedingen op een rijtje gezet. Bekijk hier alle airfryer aanbiedingen en schaf een airfryer aan met korting of cashback.

De airfryer wint aan terrein in Nederland. Het is een handig apparaat die het frituren in vet vervangt. We proberen allemaal zo gezond mogelijk te leven. Minder gefrituurde snacks eten is dan een belangrijke stap voorwaarts.

Hoe werkt de airfryer? Het is een soort hetelucht friteuse die hele hete lucht circuleert door het apparaat waardoor het voedsel als het ware wordt gegrilld. Het is gemakkelijk in het gebruik, en ook veiliger omdat je niet meer te maken hebt met hete vetten. De airifryer is een keukenapparaat in de categorie multicooker, want je kunt er meer dan alleen frietjes mee maken. De airfryer kan gebruikt worden voor het bereiden van gegrilde groente, kip, ovensnacks en zelfs brood en gebak. 

Dit alles wordt gemaakt (bijna) zonder toegevoegde vetten en het geeft dus ook geen vette lucht af.

1. BESTRON Airfryer ASF3000P

Dit is een uitstekende airfryer met gelijkmatige hetelucht verdeling zodat al het voedsel in gelijke mate gaar wordt. Een mooie aanbieding van Expert, op dit moment bijna 50% in prijs gedaald. Op dit apparaat krijg je 5 jaar garantie.

2. De ASF1304Z Bestron PrepAir Hetelucht friteuse

Fijne airfryer met goede circulatie hete lucht. Dit apparaat heeft een handig tussenschot waardoor je 2 soorten voedsel gemakkelijk tegelijkertijd kunt bereiden.

3. De BESTRON ASF1304W hete lucht friteuse

Deze airfryer is in het wit uitgevoerd, uiteraard blijft ook hier de buitenkant van het apparaat koel. De bak is gemakkelijk te hanteren en kan zo de vaatwasser in.

4. De American Originals vetarme friteuse

Dit is een apart model in doorzichtig plastic zodat je kunt zien hoe je voedsel gaart. Deze airfryer heeft 2 niveaus om tegelijkertijd te gebruiken, met een grill-rooster voor hoge temperaturen en een grill-rooster voor lagere temperaturen.

5. De Philips HD9240/90 Avance Airfryer

Philips is marktleider als het gaat om airfryers. Dit is het topmodel, als je op de meest professionele manier wilt airfryen. Hij heeft 50% meer inhoud dan andere aifryers en bovendien is hij sneller op temperatuur. Het apparaat heeft een digitale display die je met touchscreen bedient. Bovendien kun je de instellingen van je favoriete producten bewaren zodat je die in het vervolg met maar één druk op de knop kunt aanzetten. De Philips HD9240/90 Avance Airfryer is verkrijgbaar bij Wehkamp voor €179,-.

6. INVENTUM GF400HL friteuse

De Inventum airfryer heeft een uniek model en neemt weinig plek in beslag op het aanrecht. Je kunt er maar liefst 1500 gram friet in één keer mee bakken. Ideaal voor feestjes.

7. Tefal Actifry FZ7070

Tefal noemt haar hetelucht friteuse een actifry. De techniek is iets anders, de inhoud draait rond en er moet een beetje vet bij. Er wordt een doseerlepel meegeleverd waarop aangegeven staat hoeveel vet bij wat voor soort product moet worden toegevoegd.

8. Russell Hobbs heteluchtfriteuse 20810-56

Russell Hobbs is een gerenommeerd Engels merk voor huishoudelijke apparaten. Dit is een degelijke airfryer met een frituurmand van 2 liter. Het is een hoog model waardoor hij minder ruimte in beslag neemt op je aanrecht.

9. De Tefal FZ7010 ActiFry

Dit is ook een ronddraaiende aifryer, met kijkraampje zodat je kunt zien of je eten al gaar is. Deze actifry wordt ook geleverd met een receptenboekje.

10. Tefal heteluchtfriteuse ActiFry Plus GH8060

Dit is het topmodel van Tefal, op dit moment de voordeligste keuze in de high end airfryers. Je kunt er tot een gewicht van 1200 gram frites in één keer in bereiden.

Bekijk alle airfryer aanbiedingen

Wat kan er in de airfryer?

Natuurlijk zijn frietjes het meest populair om te bereiden in de airfryer. Zo goed als alle ovenfrites zijn geschikt om in de airfryer te bereiden. De bereidingstijd is dan over het algemeen iets korter dan wanneer je ze in de oven maakt. In principe kun je ook verse friet maken in de airfryer, maar let dan op dat je je aardappels goed voorbereidt. Zodra de aardappels geschild en gesneden zijn, moeten ze minimaal 30 minuten in koud water staan. Dit is noodzakelijk vanwege het zetmeel dat vrijkomt aan de buitenkant. Het zetmeel kan zich omzetten in de stof acrylamide en dat is een kankerverwekkende stof. Maar als je ervoor zorgt dat de aardappels goed gespoeld zijn, is er niks aan de hand.

Wat kan er nog meer in de airfryer?

Het bakken van ovensnacks is natuurlijk super. De betere merken zoals Mora, Aviko en Kwekkeboom hebben diverse lekkere snacks voor de airfryer ontwikkeld. Dit staat dan aangegeven op de verpakking. Als je snacks van andere merken gaat bakken, probeer ze dan voorzichtig uit. Standaard snacks met een gepaneerde laag doen het niet zo goed in de airfryer. Bitterballen blijven bleek en kaassoufflés lopen uit. Alle groenten die je kunt grillen, kunnen ook prima in de airfryer, zoals paprika, ui, prei, aubergine en champignons. Het is belangrijk dat je in de gaten houdt welke hoeveelheden je tegelijk kunt klaar maken. Bij patat kun je het bakje gewoon vol doen. Omdat friet kleine, losse items zijn, kan de hete lucht er gemakkelijk doorheen circuleren en op die manier worden alle frietjes gaar en knapperig. Als je snacks gaat klaar maken, leg dan één laag met snacks in de bak per keer. Stapel ze dus niet op. Let er bovendien op dat ze niet allemaal strak tegen elkaar liggen want dan kan daar de lucht niet circuleren. Het is een kwestie van een beetje uitproberen. Het beste is om voor de eerste keer liever iets minder in één keer te maken, dan dat je het apparaat gelijk volstouwt.

Airfryer recepten

Er zijn inmiddels veel speciale recepten verkrijgbaar voor de airfryer, online of in een boek. Om je eten in de airfryer net iets lekkerder te maken, kun je er een beetje olie over sprayen. Dit klinkt onlogisch want was niet de hele bedoeling dat je zou gaan koken zonder vetten? Maar olie is ook een smaakmaker en net een lepeltje vet geeft meer smaak aan je voedsel. En het is nog altijd stukken minder ongezond dan alles gewoonweg in de olie dompelen.

Het onderhoud van een aifryer is een stuk gemakkelijker dan van een friteuse. Het grote voordeel is natuurlijk dat je niet meer die grote hoeveelheid oud vet hoeft te hanteren en apart weg te gooien. De losse onderdelen kunnen zo in de vaatwasser en je airfryer is weer klaar voor gebruik.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de nieuwste updates!

Je gegevens zullen nooit met derden worden gedeeld.