2017: Het jaar met de meeste Weerwaarschuwingen tot nu toe

Onderzoek weerwaarschuwingen

  • 2017 is het jaar met de meeste weerwaarschuwingen tot nu toe
  • Code rood werd het vaakst uitgegeven in 2010
Huizen, 19 januari 2018 – De tweede grote storm van dit jaar heeft inmiddels al voor 90 miljoen schade aangericht. Maar hoe zit het eigenlijk met het aantal weeralarmen in Nederland? En wanneer wordt zo'n alarm eigenlijk gegeven? Wij zochten het voor je uit.

Wanneer kan er een weeralarm worden afgegeven en hoe komt deze tot stand?

Het KNMI kan een weeralarm afgeven zodra het weer een risico is. Dit wordt sinds 2010 gedaan met kleurcodes (geel, oranje en rood) en kan per provincie verschillen. Ze proberen de weercodes zo goed mogelijk af te stellen op de verwachte impact van het weer. Hiervoor zijn bepaalde criteria vastgesteld die regelmatig nog worden aangepast aan het huidige weer. Over de verschillende codes lees je hier meer. Hoe de waarschuwingen tot stand komen en welke partijen daarbij betrokken zijn kun je hier vinden.

Weerwaarschuwingen per kleur per jaar

Code rood per provincie

Code oranje per provincie

Onderzoek van 1Korting.com

Voor de cijfers van dit onderzoek hebben we gebruik gemaakt van openbare data van het KNMI. Gegevens uit dit onderzoek mogen alleen overgenomen worden met een bronvermelding naar 1Korting.com. Neem voor vragen over dit onderzoek contact met ons op. Lees meer over ons.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de nieuwste updates!

Je gegevens zullen nooit met derden worden gedeeld.